Välj ditt språk

Med inspiration från naturen

Naturen har genom evolutionen blivit effektiv och hittat smarta lösningar. Bionik innebär att man inspireras av dessa biologiska system för att skapa modern teknologi. Några av de mest kända exemplen på bionik är kardborreband och ultraljud. Sto har för våra bioniska färger bland annat inspirerats av lotusblomman och en liten ökenskalbagge.
 • Smutsen rinner av med regnet

  • lotusleaf_11535
   Lotusblomman är sedan länge känd för dess självrengörande effekt
  • lotusan_stoscandinavia
   Genom att imitera naturen har vi tagit fram självrengörande ytputs och färg

  Lotusblomman är sedan länge känd för dess självrengörande effekt. Efter varje regn är lotusblommans blad genast torra och rena. Vatten formas till droppar som rinner av ytan och tar med sig smutspartiklarna.

  Genom att efterlikna lotusblommans blad har vi utvecklat ytputs och fasadfärg med Lotus-Effect® Technology. Produkterna har en speciell mikrostrukturerad och vattenavvisande yta. De flesta smutspartiklarna får inte ens fäste på fasadytan, eller sköljs enkelt bort med nästa regn. Risken för att alg- eller mögelsporer fastnar minskar därmed betydligt. Resultatet är en ren och torr fasad som behåller sitt ursprungliga utseende längre.

  Ladda ner informationsblad

  Kontakta oss för att veta mer

 • För en torr och fin fasad, oavsett väder

  • dryonic01_stoscandinavia
  • stocolordryonicwood_stoscandinavia
  • dryonic_torktider_stoscandinavia
   Vänster: Traditionell fasadfärg. Höger: Fasadfärg med Dryonic-effekt torkar betydligt snabbare

  Genom att imitera strukturen i skalet på en liten daggsamlande ökenskalbagge har Sto skapat den unika fasadfärgen StoColor Dryonic®. Ytstrukturen i fasadfärgen gör att fasaden torkar extremt snabbt efter regn, dimma och dagg. Därmed ger den även ett långsiktigt skydd mot alg- och svampangrepp, helt utan biocid filmkonservering. StoColor Dryonic finns i många olika kulörer och har en hög färgtonstabilitet. Dessutom tål färgen hög mekanisk belastning.

  För träfasader har vi tagit fram StoColor Dryonic Wood® som gör att fasaden torkar snabbt efter regn, dimma och dagg. Dessutom innehåller den värmereflekterande pigment som minskar risken för sprickbildning och skyddar mot blekning och nötning.

  Ladda ner informationsblad - StoColor Dryonic
  Ladda ner informationsblad - StoColor Dryonic Wood

 • Betongen blir rustad för längre livslängd

  • riddare_2400x1600
   Rustad för längre livslängd med StoCryl V 700

  StoCryl LV 700 är en betongskyddsfärg som ger betongen en speciell mikrostrukturerad yta som gör att vatten snabbt rinner av, inspirerad av den namibiska ökenskalbaggen.

  Betongen håller sig torr och ren utan rengöring med kemikalier. StoCryl V 700 förhindrar påväxt och uppfyller samtidigt kraven på koldioxidskydd. Den unika funktionen erhålls på vertikala ytor på exempelvis broar, balkonger och fasader.

  Ladda ner informationsblad om betongskyddsfärgen StoCryl V 700

kontakt_stoscandinavia

Kontakta oss!


Vill du veta mer? Vi svarar gärna på frågor och bistår med prover.

Till kontaktformulär
RIGHT OFFCANVAS AREA